RENIDAN vit

Renidan VIT® este o formulă complexă pentru normalizarea funcțiilor renale și combaterea insuficienței renale acute și cronice.

Indicații

Renidan VIT®  este indicat în afecțiunile renale ale câinilor și pisicilor. Exercită o triplă acțiune prin:

- absorbția toxinelor uremice din tractul digestiv.

- scaderea disponibilității alimentare a fosforului prin legarea acestuia la nivel intestinal.

- controlul proceselor inflamatorii si enzimatice și încetinirea progresiei fibrozei renale.

COMPOZIȚIE

Fiecare comprimat conţine:

Carbonat de calciu .................................... 330 mg

Extract standardizat de merisor ............... 100 mg

DL-Metionină ................................................ 75 mg

Chitosan ........................................................ 50 mg

Quercitina ...................................................... 30 mg

Glucozamină .................................................. 20 mg

Extract standardizat de rubarbă ................. 20 mg

Triptofan ......................................................... 10 mg

Vitamina D3 ................................................... 500 UI

Excipienți (sorbitol, manitol, aromă carne, stearat de Mg) q.s.ad 1 cp

MOD DE ADMINISTRARE

Administrare: pe cale orală, împreună cu masa. Animalul trebuie sa aibă apă proaspătă la discreție. Dozare:

Comprimatele se administrează o dată pe zi astfel:

Pisici și câini de talie mică:

- până în 5 kg greutate corporală – 1⁄2 comprimat.

- 5 - 10 kg greutate corporală – 1 comprimat.

Câini de talie mare:

- 10 - 20 kg greutate corporală – 2 comprimate.

- 20 – 40 kg greutate corporală – 3 comprimate.

- Pentru greutăți mai mari de 40 kg – 4 comprimate.

PREZENTAREA COMPONENTELOR

Carbonatul de calciu reduce disponibilitatea fosforului prin efectul de chelatare. La pacienții cu IRC, fosforul contribuie la intensificarea simptomelor acestei afecțiuni. Carbonatul de calciu este separat în tubul digestiv, iar ionii de calciu, care sunt eliberați în urma acestei reacții, se cuplează cu fosfatul prezent în hrană și formează fosfatul de calciu care este insolubil și non- absorbabil.

Chitosanul este un polimer obținut din chitina extrasă din carapacea dură care învelește multe viețuitoare marine și terestre. Chitosanul este o polizaharidă, extrasă din carapacea crustaceelor printr-un proces numit deacetilare. Procesul de deacetilare  crește  activitatea  chitosanului, îmbunătățindu-i solubilitatea în mediul acid din stomac. Este o polizaharidă cu efecte extrem de complexe asupra sănătății animalului. Când este utilizat în combinaţie cu Carbonatul de Calciu ca produs pentru sprijinirea cuplării fosforului din tractul digestiv, produce o diminuare a  concentraţiei de fosfor din serul sangvin, diminuarea nivelului de parathormon și scăderea secreţiei urinare de fosfor. Chitosanul este un protector renal care ajută la eliminarea toxinelor uremice. Administrarea acestor produse poate fi considerată o alternativă a dietelor veterinare dedicate câinilor și pisicilor cu IRC.

Metionina este un aminoacid esențial, care nu poate fi produs de organismul animal. Metionina are proprietatea de a acidifia urina. Acidifierea metabolica a urinei este cel mai eficace tratament profilactic împotriva calculilor reno-urinari recurenți de oxalat de calciu și struviți, sau in cazul infecțiilor urinare cronice cu bacterii dependente de uree.

Quercitina este un bioflavonoid cu acțiune antioxidantă și imunomodulatoare. Inhibă atât enzimele care intervin în apariția prostaglandinelor și leucotrienelor – principalele mediatoare ale inflamațiilor, cât și producția histaminei prin stabilizarea nivelului bazocitelor și mastocitelor.

Glucozamina protejează mucoasa tractului urinar inferior de bacterii și toxine, fiind o componentă precursoare a glicozaminoglicanilor.

Triptofanul este un aminoacid esențial care are proprietatea de a liniști animalele anxioase prin creșterea cantității de serotonină.

Extractul standardizat de rubarbă ( Rheum rhabarbarum) are efecte demonstrate în protejarea țesutului renal. Fibroza renală progresivă este cauzată de procesele inflamatorii, aceasta ducând la reducerea țesutului funcțional. Rubarba, prin compușii săi bioactivi (parietină, acid folic, tanin) ajută la controlul proceselor inflamatorii și enzimatice. Studiile arată că rubarba reduce expresia mediatorilor fibrinogenezei și are un impact pozitiv asupra controlului tensiunii arteriale.

Vitamina D3: La animalele care suferă de insuficiență renală, abilitatea organismului de a sintetiza forma activă a vitaminei D3 este redusă, motiv pentru care suplimentarea acestei vitamine este recomandată.

 

ATENȚIONĂRI

A nu se depăși doza zilnică recomandată.

Contactaţi medicul veterinar înainte de folosirea sau prelungirea utilizării acestui produs, deoarece pot apărea schimbări de dozaj sau mod de folosire în funcție de simptomele individuale ale animalului.

Datorită conținutului în substanțe naturale, este posibilă  modificarea  culorii  produsului,  dar  fără influență asupra calității acestuia.

A se consuma de preferință înainte de data înscrisă pe ambalaj.

Numai pentru uz veterinar.

DEPOZITARE

A se feri de umezeală și lumină.

A se păstra la temperaturi ce nu depășesc 25ºC, în ambalajul original.

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor!

 

PREZENTARE

Cutie cu 30 comprimate divizabile.


Platforma de shop B2B & B2C

Plasează o comandă sau ia legătura cu un specialist pentru o consultanță gratuită pe platforma noastră de E-Shop

Apăsând “Acceptă”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, analiza utilizării site-ului și a ne ajuta în eforturile noastre de marketing. Vizitați Politica de Cookies pentru mai multe informații.