OPTYsan

OPTYsan® este o formulă cu acțiune multidirecțională, îmbogățită cu extracte din plante, indicat câinilor și pisicilor cu afecțiuni oculare.

Indicații

OPTYsan® poate ameliora simptomele afecțiunilor degenerative ale globuluiocular. Are efect antiinflamator puternic, antioxidant, regenerant și sprijinăsănătatea structurilor ochiului.

Formula complexăcu luteină, zeaxantină, vitamina A șiextracte naturale ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor prin:

- Protecția împotriva radiațiilor UVA-UVB.

- Reducerea riscului și intensității afecțiunilor retinei;

- Accelerarea procesului de vindecare aafecțiunilor globuluiocular.

COMPOZIȚIE

Fiecare comprimat conţine:

Luteină ............................................ 3,42 mg

Zeaxantină ............................................ 1 mg

Vitamina A .........................................1000 UI

Complex vitaminic B .......................... 50 mg

Vitamina E .............................................. 2 UI

Zinc ........................................................ 3 mg

Omega 3 concentrat ............................. 3 mg

Extract de semințe de struguri ............ 7 mg

Extract de afin ....................................... 7 mg

Extract de iarbă de silur ........................ 7 mg

Excipienți (sorbitol, manitol, aromă carne, stearat de Mg) q.s.ad. 1 cp

MOD DE ADMINISTRARE

Mod de administrare: pe cale orală. Animalul trebuie sa aibă apă proaspătă la discreție.

Dozare: 1 comprimat per 5 kg greutate corporală.

 

PREZENTAREA COMPONENTELOR

Luteina: face parte din grupul substanțelor carotenoide și nu este produsă de organism. Cea mai mare cantitate de luteină din organism se concentrează la nivelul ochilor (retinei), jucând un rol important în buna funcționare a acestora. Datorită capacității de a filtra razele UV și a proprietăților antioxidante, protejează retina împotriva degenerării și îmbunătățește vederea.

Zeaxantina: este unul dintre cei doi carotenoizi xantofili primari conținuți de retina oculară. Animalele absorb zeaxantina din dieta vegetală și nu poate fi sintetizată de organismul acestora. Reduce intensitatea anumitor afecțiuni ale retinei, a cataractei și crește eficiența sistemului imunitar.

Vitamina A: ajută la îmbunătățirea vederii pe timp de noapte prin accelerarea regenerării substanței purpurii (pigment fotosensibil responsabil de vederea la lumina redusă sau întuneric).

Complexul vitaminic B: ajută la menținerea sănătății ochilor și protejează nervul optic.

Vitamina E: aparține grupului de antioxidanți puternici care protejează celulele oculare de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.

Zincul: este esențial pentru menținerea vederii. Acesta se regăsește în maculă – parte a retinei. Zincul, împreună cu vitamina A, produce pigmentul denumit melanină, care are și rol protector pentru ochi. Deficitul de zinc accelerează procesul de degenerescență maculară, care afectează ochiul pe măsură ce animalul înaintează în vârstă.

Omega 3: reprezintă o resursă naturală extrem de utilă pentru obținerea și menținerea sănătății ochilor, în prevenirea degenerescenței maculare sau a sindromului ochiului uscat, protejând celulele fotoreceptoare împotriva stresului oxidativ, a suprasolicitării sau a modificărilor cauzate de înaintarea in vârstă a animalului.

Extractul standardizat de afine (Vaccinium myrtillus): este cea mai bogată sursă de antocianine bioactive. Acestea dau afinelor culoarea mov, precum și proprietățile antioxidante. Aceste proprietăți sunt cele care fac antocianinele subiectul multor studii științifice pentru îmbunătățirea acuității vizuale.

Extractul standardizat de Semințe de struguri (Vitis vinifera L.): Antioxidanții care pot fi găsiți în semințele de struguri ajută la protejarea vaselor de sânge și la prevenirea unei tensiuni arteriale ridicate. Astfel, poate ajuta la ameliorarea glaucomului prin prevenirea creșterii presiunii intraoculare. De asemenea, extractul de semințe de struguri este bogat în proantocianide, care asigură protecția celulelor și membranelor celulare împotriva acțiunii distructive a radicalilor liberi, au proprietăți antiinflamatorii și pot inhiba apariția anumitor tipuri de cataractă.

Extractul de iarbă de silur sau Eyebright (Euphrasia oficinalis): este utilizat cel mai frecvent la câini, pisici și cai, ca antimicrobian (antiseptic), antiinflamator și astringent. Eyebright conține substanțe precum taninuri, aucubină și quercetină. Este utilizat pentru a suplimenta tratamentul afecțiunilor oculare, cum ar fi conjunctivita (inflamația țesuturilor din jurul globului ocular), alergiile sau ulcerele corneene. Poate fi utilizat ca adjuvant în tratarea simptomelor conjunctivitei cauzată de virusurile tractului respirator superior (FHV-1).

 

DEPOZITARE

A se feri de umezeală și lumină.

A se păstra la temperaturi ce nu depășesc 25ºC, în ambalajul original.

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor!

ATENȚIONĂRI

A nu se depăși doza zilnică recomandată.

Contactaţi medicul veterinar înainte de folosirea sau prelungirea utilizarii acestui produs, deoarece pot apărea schimbări de dozaj sau mod de folosire in funcție de simptomele individuale ale animalului.

Datorită conținutului în substanțe naturale, este posibilă modificarea culorii produsului, dar fără influență asupra calității acestuia.

A se consuma de preferință înainte de data înscrisă pe ambalaj.

Numai pentru uz veterinar.

 

PREZENTARE

Cutie cu 30 comprimate divizabile.


Platforma de shop B2B & B2C

Plasează o comandă sau ia legătura cu un specialist pentru o consultanță gratuită pe platforma noastră de E-Shop

Apăsând “Acceptă”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, analiza utilizării site-ului și a ne ajuta în eforturile noastre de marketing. Vizitați Politica de Cookies pentru mai multe informații.