FLORCRID 100 mg/ml

soluție orală pentru porcine şi pui de găină (broileri)

Indicații

Porcine: tratamentul și metafilaxia bolilor respiratorii cronice (pleuropneumonie) produse de Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella multocida.

Pui de găină (broileri): tratamentul și metafilaxia enteritelor produse de E. coli (colibaciloză) și bolilor respiratorii produse de Mycoplasma gallisepticum (micoplasmoză).

COMPOZIȚIE

Florfenicol ..... 100 mg/ml

CONTRAINDICAȚII

Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la excipientul produsului.

Nu se utilizează la vierii destinați reproducției.

 

REACŢII ADVERSE

La porcine, pe perioada tratamentului se poate observa o reducere a consumului de apă şi apariţia următoarelor reacţii adverse: eritem/edem perianal și rectal, diaree tranzitorie, constipație cu fecale maro închis. Aceste reacţii sunt tranzitorii şi reversibile.

 

SPECII ŢINTĂ

Porcine şi pui de găină (broileri).

 

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

 

Administrare: pe cale orală, în apa de băut.

 

Porcine: trebuie asigurată o doză de 15 mg substanţă activă/kg greutate corporală/zi, respectiv 0,15 ml produs/kg greutate corporală/zi timp de 5 zile consecutive.

Cantitatea soluției de Florcrid 100 mg/ml (CSF) se va calcula pe baza greutăţii corporale totale (GCT) a efectivului care va fi tratat și a consumului de apă total (CAT) al efectivului în 24 ore utilizând formula:

CSF (L) = 15 x GCT (kg) 100 x CAT (L)

per 1000 litri de apă medicamentată din rezervor

Pui de găină (broileri): trebuie asigurată o doză de 30 mg substanţă activă/kg greutate corporală/zi, respectiv 0,3 ml Florcrid 100 mg/ml/kg greutate corporală/zi timp de 3 zile consecutive.

Cantitatea soluției de Florfenicol 100 mg/ml (CSF) se va calcula pe baza greutăţii corporale totale (GCT) a efectivului care va fi tratat și a consumului de apă total (CAT) al efectivului în 24 ore utilizând formula:

 

CSF (L) = 30 x GCT (kg) 100 x CAT (L)

per 1000 litri de apă medicamentată din rezervor

 

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Pentru a asigura o doza corectă, greutatea corporală trebuie determinată cât mai precis posibil pentru a evita subdozarea. Ingestia de apă medicamentata depinde de starea clinică a animalelor. Ingerarea apei medicamentate de către animal poate fi afectată din cauza bolii. În caz de ingerare insuficientă a apei medicamentate se va revizui schema de tratament. Apa medicamentată trebuie să fie singura sursă de apă de băut. Apa medicamentată poate fi utilizată numai timp de 24 ore şi trebuie preparată proaspăt în fiecare zi. Dacă nu se observă nicio ameliorare a semnelor clinice pe durata tratamentului, trebuie revizuit diagnosticul şi modificat tratamentul.

ATENŢIE!

În cazul utilizării unui dispozitiv de dozare, pentru a evita precipitarea nu utilizați o cantitate mai mare de 1 litru de produs la 100 litri de apă.

Nu setați dispozitivul de dozare sub 2%.

 

TIMPI DE AŞTEPTARE

Carne și organe:

Porcine: 17 zile

Pui de găină (broileri): 3 zile

Nu este autorizată utilizarea la păsările care produc ouă pentru consum uman.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

A nu se păstra la temperaturi mai mari de 25ºC.

A nu se refrigera sau congela.

A se păstra în loc uscat.

A se proteja de lumina directă.

A nu se utiliza după data expirării marcată pe etichetă. 

 

PERIOADA DE VALABILITATE

Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar asa cum este ambalat pentru vânzare: 2 ani.

Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 28 zile.

Perioada de valabilitate după diluare în apa de băut: 24 ore. 

 

ATENŢIONĂRI SPECIALE

Atenționări speciale pentru fiecare specie ţintă

Nu există.

Precauţii speciale pentru utilizare la animale

Utilizarea produsului medicinal veterinar trebuie să se bazeze pe rezultatele testelor de susceptibilitate a bacteriilor izolate de la animale. Dacă acest lucru nu este posibil, terapia trebuie sa se bazeze pe plan local pe informațiile epidemiologice locale (la nivel regional, de fermă) despre susceptibilitatea bacteriilor ţintă. La utilizarea produsului se vor lua în considerare politicile oficiale şi locale referitoare la măsurile antimicrobiene. Utilizarea produsului în afara instrucţiunilor din RCP poate duce la creșterea prevalenței rezistenţei la florfenicol şi poate duce la scăderea eficacității tratamentelor cu antimicrobiene din grupa amfenicolilor ca urmare a rezistenţei încrucișate.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale

Acest produs poate cauza reacții de hipersensibilitate. Persoanele cu sensibilitate cunoscută la substanţa activă trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar. Purtați mănuși sau îmbrăcăminte de protecție atunci când manipulați sau amestecați acest produs. În cazul apariției unor simptome în urma expunerii, cum ar fi erupțiile cutanate, solicitați imediat sfatul medicului și prezentați-i prospectul sau eticheta. Acest produs poate fi ușor iritant pentru ochi și/sau piele. Purtați ochelari de protecție. În cazul contactului accidental cu ochii clătiți imediat cu apă din abundență. În cazul contactului accidental cu pielea spălaţi zona afectată cu apă și săpun și îndepărtați îmbrăcămintea contaminată. În caz de ingestie accidentală solicitați sfatul medicului și prezentaţi medicului prospectul produsului sau eticheta. A nu se fuma, bea sau manca in timpul manipulării sau în timp ce se administrează produsul la animale.

Utilizare în perioada de gestaţie şi în perioada de lactaţie

Studiile efectuate pe animalele de laborator nu au evidențiat un potențial embriotoxic sau fetotoxic al florfenicolului. Totuşi, siguranța produsului la speciile ţintă nu a fost demonstrată asupra performanței reproductive, a gestaţiei și a lactației. 

Utilizarea produsului se face după evaluarea raportului beneficiu/risc de către medicul veterinar.

Interacţiuni cu alte produse medicinale şi alte forme de interacţiune

Nu se cunosc.

Supradozare (simptome, proceduri de urgență, antidoturi) după caz

În caz de supradozare se observă scăderea consumului de apă, scăderea sporului în greutate, deshidratare, edeme anale/perianale, prolaps rectal, modificări ale parametrilor hematologici şi biochimici.

Incompatibilităţi

În absența studiilor de compatibilitate, acest produs nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare. 

   

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ

Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere. Solicitaţi medicului veterinar informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului. Animalele tratate se mențin în adăposturi pentru întreaga perioadă a tratamentului iar dejecţiile rezultate nu vor fi utilizate la fertilizarea solului.

 

MOD DE PREZENTARE/ AMBALAJ

Flacoane din HDPE de culoare albă de 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1000 ml.

Canistre din HDPE de 5 litri, 10 litri, 20 litri.


Platforma de shop B2B & B2C

Plasează o comandă sau ia legătura cu un specialist pentru o consultanță gratuită pe platforma noastră de E-Shop

Apăsând “Acceptă”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, analiza utilizării site-ului și a ne ajuta în eforturile noastre de marketing. Vizitați Politica de Cookies pentru mai multe informații.