CEFMAST DC

150 mg/seringa, unguent intramamar pentru vaci în perioada de repaus mamar

Indicații

La vaci în perioada de repaus mamar pentru tratamentul mastitelor subclinice şi prevenirea infecţiilor bacteriene noi apărute în timpul perioadei de repaus mamar produse de microorganisme sensibile la cefquinomă: Streptococcus uberis, Streptococcus dysgalactiae, Streptococcus agalactiae, Staphylococcus aureus, stafilococi coagulazo – negativi.

COMPOZIȚIE

O seringă (3g) conține:

Cefquinomă - 150 mg  (echivalent cu 178,57 mg cefquinoma sulfat).

CONTRAINDICAŢII

Nu se utilizează la animalele cunoscute cu hipersensibilitate la cefalosporine sau alte antibiotice beta-lactamice.

Nu se administrează la vaci cu mastite clinice.

 

REACŢII ADVERSE

Nu se cunosc.

 

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Administrare intramamară unică.

150 mg cefquinomă, echivalentul unei seringi, trebuie introdus cu atenție în fiecare sfert, imediat după ultimul muls.

 

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Înainte de tratament ugerul trebuie muls complet. Mamelonul și orificiul său trebuie curățate și dezinfectate cu atenție. Trebuie luate măsuri pentru a nu contamina duza injectorului. Se introduce cu atenție 5 mm din lungimea totală a duzei și se injectează conținutul unei seringi în fiecare sfert. Se dispersează produsul prin masaj ușor al mamelonului și ugerului.

Seringa trebuie utilizată o singură dată.

 

TIMPI DE AȘTEPTARE

Carne și organe: 0 zile.

Lapte: 12 ore după fătare (după perioada de repaus mamar standard de 5-9 săptămâni).

Dacă perioada de repaus mamar a fost mai scurtă de 6 săptămâni, se recomandă testarea laptelui pentru reziduuri înainte de livrare.

 

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se păstra la temperaturi mai mari de 25OC.

A se păstra la loc uscat.

 

PERIOADA DE VALABILITATE

Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar aşa cum este ambalat pentru vânzare: 2  ani.

 

ATENŢIONĂRI SPECIALE

Precauţii speciale pentru utilizarea la animale

Acest produs trebuie utilizat ținând cont de testele de sensibilitate ale bacteriilor izolate de la animale. Dacă acest lucru nu este posibil, trebuie să se țină seama de informațiile epidemiologice locale (regionale sau la nivel de fermă) în ceea ce privește sensibilitatea bacteriilor țintă.

În cazul utilizării eronate în timpul perioadei de lactație, laptele va fi eliminat pentru 35 de zile.

Eficacitatea produsului a fost stabilită doar pentru patogenii menționați la secțiunea ”Indicații”.

În consecință, mastita acută severă (potențial severă), produsă de alte specii patogene, în special Pseudomonas aeruginosa, poate să apară după repausul mamar. Practicile de menținere ale igienei trebuie sa fie respectate cu strictețe pentru a reduce acest risc; vacile trebuie adăpostite în grajduri igienizate, departe de spațiul de mulgere și verificate cu regularitate timp de câteva zile după repausul mamar.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale

Penicilinele și cefalosporinele pot produce reacții de hipersensibilitate (alergii) după autoinjectare, inhalare, ingerare sau contact cutanat. Hipersensibilitatea la peniciline poate duce la sensibilitate încrucișată cu cefalosporinele și invers. Reacțiile alergice la aceste substanțe pot fi ocazional severe. Nu atingeți acest produs dacă știți că aveți sensibilitate la peniciline sau cefalosporine sau ați fost avertizat să nu lucrați cu aceste preparate. Manipulați produsul cu mare grijă, pentru a evita expunerea. Utilizați mănuși impermeabile atunci când manipulați şi administraţi produsul. Spălaţi pielea expusă după utilizare.

Dacă manifestaţi simptome ca urmare a expunerii, precum erupţii cutanate trebuie să solicitaţi sfatul medicului și sa-i prezentați acest avertisment. Umflături ale feţei, buzelor şi a ochilor sau dificultate în respiraţie sunt simptome mai grave şi necesită îngrijire medicală de urgenţă. Persoanele care manifestă reacţie după contactul cu produsul ar trebui să evite manipularea acestuia (şi a altor produse care conţin cefalosporine şi peniciline) în viitor. Spălaţi mâinile după manipularea produsului.

Utilizarea în perioada de gestaţie, lactaţie

Nu a fost demonstrată toxicitatea reproductivă la vaci (inclusiv teratogenicitate). Studiile de laborator efectuate pe șobolani și iepuri nu au demonstrat efecte teratogene, feto-toxice sau materno-toxice. Cefmast DC este destinat utilizării în perioada de gestație. La testele clinice nu au fost observate reacții adverse asupra fetușilor. Nu se utilizează în timpul lactației.

Interacţiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacţiune

Efectul neutralizant al substanțelor farmaceutice bacteriostatice (macrolide, sulfonamide și tetracicline) asupra efectului bactericid al cefquinomei, nu a fost evaluat încă. Astfel, nu există informații referitoare la siguranța și eficacitatea acestui tip de asociere.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenţă, antidoturi), după caz

Nu sunt așteptate simptome.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ

Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere. Solicitați medicului veterinar informații referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecția mediului.

MOD DE PREZENTARE/ AMBALAJ

Seringă din polietilenă de joasă densitate, prevăzută cu capac din polietilenă de joasă densitate ce conține 3 g produs.


Platforma de shop B2B & B2C

Plasează o comandă sau ia legătura cu un specialist pentru o consultanță gratuită pe platforma noastră de E-Shop

Apăsând “Acceptă”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, analiza utilizării site-ului și a ne ajuta în eforturile noastre de marketing. Vizitați Politica de Cookies pentru mai multe informații.